@ Biedny Miś napisał
"Zakupiłem właśnie VP2 6163 czyli full". Brawo.
"czyli kurs 2,81 PLN" Jeszcze większe brawa. Trafiłeś w dołek kursu!
"Obecna cena to 799$".
Jestem nieco zaniepokojony tym, że u Daviesa to 1195$ , u innych dostawców internetowych jakieś 1020-1080$ a tutaj 'tak tanio'. W specyfikacji w tym sklepie nie ma na liście barometru!. Saradog pisał, że dostał barometr , a Ty masz barometr w tej cenie ?.
Nie piszesz nic czy kupiłeś Weatherlink and Datalogger(USB) ( 118$) lub Weatherlink and Datalogger ( IP Version) (215$) Jak więc wyprowadzasz wyniki pomiarów do komputera?
(Nawiasem mówiąc Datalogger ma niestety jak obecne czasy strasznie małą pojemność 128 KB)
We wcześniejszych postach pisano, że są problemy z dokładnością rejestracji szybkości wiatru ( tylko co 1.6 km/godz). Ty tez to obserwujesz ?
"Jeszcze jedna uwaga. Na stronach USA jest napisane,że ta wersja nie nadaje się na nasz rynek.....To są dokładnie takie same stacje, tylko działają na innych częstotliwościach co zupełnie nam nie przeszkadza."
Chyba niezupełnie. W Europie dozwolona częstotliwość to 868 MHz a u USA 902-928 MHz. Nie jestem pewien dlaczego u nas nie jest to dozwolone, być może ma związek z GSM
Masz już jakieś serie wyników pomiarów?. Pokaż przykładowe. Jak wygląda rekord wyników zapisanych w komputerze?
Pozdrawiam