Witam
... ale natrafiłem na froggit.de na wersję HP1000SE (second edition) 2017
Uważam, że to jest świetna wiadomość.
Na chwilę obecną jestem posiadaczem trzeciej z kolei HP1001 (za każdym razem wymieniana na nowy zestaw) lecz z modelem
czujnika zewnętrznego wer. 16/17, którą ponownie zwracam do reklamacji.
To już
3 "nowa" sztuka reklamowna w tym półroczu.
Powodem reklamacji jak zwykle jest:
- nieprawidłowa praca anemometru - nie reaguje na słabe wiatry - wada występująca w 3 stacjach
- złe wskazania UV - mocno zawyżone odczyty UVI - wada występująca w 3 stacjach
- uszkodzenie termohigrometru - mocno zaniżone odczyty wilotności zewnętrznej, błąd wychodzi po ok. 1,5-2 m-cach pracy - wada występująca w dwóch stacjach ponieważ pierwszą z nich reklamowałem już po ok. 2 tyg. użytkowania.

Tylko w pierwszej stacji zmieniałem soft, druga i trzecia posiadała oryginalny soft wgrany przez producenta.
Oczywiście można mówić tu o niesamowitym pechu raz no może dwa, ale
trzy stacje z tymi samymi probelmami?
Oto co mi odpisali: "The SE Version are with new Outsidestation. Better transmitter, better Solarpanel and work with Standard Batteries".
Moim zdaniemCieszę się, że producent ulepsza stację - transmiter, panel solarny tudzież ze względu na bateryjki

. Oby ich odpowiedź była tylko marketingową przykrywką i będzie tam "drugie dno".
... otrzymałem odpowiedź, że w tym roku na pewno nie, może w przyszłym.
Co sądzicie o tych zmianach, czy warto czekać?
Wybrałem tą stację ze względu na znaczą ilość monitorowanych danych, formę ich prezenatcji, liczne wykresy oraz WU.
Powodem zakupu tego produktu było rówineź niniejsze, bardzo aktywne forum.
Liczne grono Szanownych Forumowiczów służących wiedzą i poradą - to znaczy, że nie pozostajesz z problemem sam!
W związku z powyższym będę dalej reklamował stację mając nadzieję, że w końcu napiszę "Polecam w 100%"
Dlatego dla mnie jest to świetna wiadomość - zaczynam widzieć światełko w tunelu!