Ja użytkuję stację od 8 miesięcy i jak do tej pory nie miałem jakichś szczególnych problemów z czujnikiem zewnętrznym. Czasem pojawiają się kreski na stacji bazowej, ale to dlatego, że sygnał się musi przedzierać przez 3 warstwy betonu (stacja jest na dachu budynku, a ja mieszkam na 3 piętrze. Odległość czujnika od stacji jakieś 20 metrów). Jedyne co mnie denerwuje od czasu do czasu, to że deszczomierz czasami potrafi wariować. Czasem mimo tego, że nie pada to potrafi zarejestrować opad 115 mm/h i wtedy błędnie nabija mi opady deszczu. Ponadto deszczomierza nie polecam montować na maszcie, bo przy wiatrach burzowych (ok 60 - 80 km/h) deszczomierz na maszcie delikatnie zaczyna drgać i wtedy też opady potrafią się błędnie nabijać. No i wadą jest to, że rejestruje opad co 0,3 mm, ale do tego się już przyzwyczaiłem. Poza tym nie miałem żadnych innych problemów ze stacją. Reszta pracuje jak najbardziej poprawnie. Jedyne co zrobiłem to wylutowałem głośniczek ze stacji bazowej, bo wkurzało mnie ciągłe jego pikanie przy każdorazowym naciśnięciu klawisza.