Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Problem z wilgotnościomierzem wewnętrznym w TFA Primus  (Przeczytany 1517 razy)

Offline Dextero

  • Stratus
  • ***
  • Wiadomości: 113
  • Otrzymał podziękowań: 1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Pierwsza stacja w Kożuchowie
  • Miejscowość: Kożuchów, woj. lubuskie
  • Typ stacji: TFA Primus
Problem z wilgotnościomierzem wewnętrznym w TFA Primus
« dnia: 22 Listopad, 2014, 12:08:08 »
Witam. Wilgotnosciomierz zachowuje sie w ten sposób ze wartość wilgotności na wyświetlaczu ma nie regularna wartość mianowicie  przy kazdym odczycie pokazuje rożne wartosci od np: 3% do 50% i to jak mu sie podoba, czasem brak wartosci tylko dwie kreski. Na wyświetlaczu pojawila mi się jedna ikonka symbolizujaca bateria z napisem RX. Czy powod takiego zachowania wilgotnościomierza to słabe baterie czy może jest uszkodzony. Na razie niemam jak wymienic bateri wiec pytam.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

Problem z wilgotnościomierzem wewnętrznym w TFA Primus
« dnia: 22 Listopad, 2014, 12:08:08 »

Offline irek

  • Cirrocumulus
  • **
  • Wiadomości: 53
  • Otrzymał podziękowań: 5
  • Typ stacji: TFA Primus, WS 2300
Odp: Problem z wilgotnościomierzem wewnętrznym w TFA Primus
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Listopad, 2014, 12:54:14 »
Miałem podobny problem z czujnikiem ciśnienia. Wymiana baterii pomogła.

Offline Dextero

  • Stratus
  • ***
  • Wiadomości: 113
  • Otrzymał podziękowań: 1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Pierwsza stacja w Kożuchowie
  • Miejscowość: Kożuchów, woj. lubuskie
  • Typ stacji: TFA Primus
Odp: Problem z wilgotnościomierzem wewnętrznym w TFA Primus
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopad, 2014, 07:38:34 »
Dzieki Irek - oczywiscie wymiana baterii pomogla.
pzdr