Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: Skoki temp. zewnętrznej  (Przeczytany 12594 razy)

Offline kriu

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 21
    • Moja stacja na Wunderground
  • Typ stacji: Velleman WS1080, Evolve Pilot 6", Conrad W263, inne układy pomiarowe 1-wire
Skoki temp. zewnętrznej
« dnia: 25 Stycznia, 2015, 22:31:42 »
W czwartek wieczorem, dość nagle (dosłownie z godziny na godzinę) zwariowały odczyty temp. zewnętrznej. pojawiły się skoki do góry i w dół o kilka/kilkanaście stopni. Pomyślałem padł czujni termo-higro. Wymieniłem baterie a cały czujnik termo-higro wziąłem do domu i przeczyściłem (mam go otworzonego). Ale to nie pomogło. Dopiero po odłączeniu przewodów od wiatromierzy i deszczomierza skoków nie było.
Teraz jak piszę posta (od ok. 5 godzin) odczyty się ustabilizowały. Jak sądzę spowodował to spadek temp. zewnętrznej poniżej zera (ale nie mam pewności). Tak więc być może coś zamokło (ale nie w czujniku termo-higro) i zaczęło "wariować" - może przewody? Pozostałe odczyty wydają się być w porządku.
Napiszcie czy mieliście coś podobnego. Dołączam wykres temp. zewnętrznej z Cumulusa.
---
dodałem wykres z "dzisiaj"

Błąd bazy danych

Spróbuj ponownie. Jeśli powrócisz do tego komunikatu, zgłoś błąd administratorowi.