Nie wiem jak w wersji WH 2080 ale w WH 1080 można dodatkowo zmniejszyć kontrast samych ikonek, żeby to zrobić naciśnij zegar i tam od 0 do 8 jest regulowany, chyba że w tej wersji tego nie ma.
Wiem. W mojej stacji pogody też można zmienić kontrast. Dzięki za radę, może zmniejszę kontrast do minimum.
Można dodatkowo sprawdzić napięcie baterii, jeśli mają poniżej 1.40 to bym wymieniał. Ale czy sprawdzać bezpośrednio w stacji czy najpierw wyjąć dla bezpieczeństwa tego Ci nie powiem.
Nie mam w domu odpowiednich narzędzi do sprawdzania napięcia.
A jak kiedyś wyciągnąłem baterie to stacja główna nie wyłączyła mi się. Może dlatego, że akurat w tamtej chwili miałem ją podłączoną do komputera przez kabel USB. Ale przecież nie będę mieć komputera włączonego na czas wyjazdu.
Można jeszcze ustawić interwał więcej niż 30 min. Ale czy to ma wpływ na zużywające się baterie ?
No właśnie... obecnie mam ustawiony interwał na 15 minut. To tylko powinno wpływać na ilość zajętej pamięci.
Ja i tak pewnie bym wymienił baterie żeby mieć spokój dodatkowo bym sprawdził wszystkie złącza.
Energizer Ultimate Lithium byłyby najlepsze, nie?
Tylko nie widziałem ich w sklepach - są dostępne tylko na Allegro.
A może by tak kupić zasilacz do stacji? Jak to wtedy by działało? Jakby była przerwa w zasilaniu, to stacja wtedy przełączyłaby się automatycznie na baterie? No i oczywiście na odwrót - jakby baterie przestały działać, to wtedy stacja pogody przełączy się na prąd z sieci?