(...) Myślę, że moją HP1001 też to obejmie.
(...)
(...) Kompletna kiszka. Czy Wy też tak macie? (...)
... no i moje dwie stacje
HP1001_kliknij i
WH2600_kliknij też objęła migracja/aktualizacja.
Co się zmieniło (na pierwszy rzut oka):
1. nowa szata graficzna kokpitu stacji jak w linkach powyżej:
2. niedostępna/narazie modyfikacja jednostek pomiarowych na [metryczne]

3. brak ID stacji w nagłówku na stronie kokpitu - jest tylko tzw nazwa zwyczajowa - ID "przesunięte" w dół nad grafy
4. mapka w kokpicie działa płynniej niż poprzednio
5. brak autoodświeżania danych przesyłanych co 16s - brak zmian na zielony kolor parametrów które w interwale 16s uległy zmianie - skutek ? np "róża wiatrów" jest "martwa"

6. przepadła fotka/awatar widoczny dotychczas w opisie stacji
7. historie pomiarów w kokpicie: roczna i dowolna zniknęły - pozostały tylko dzienna - tygodniowa - miesięczna
8. historię danego dnia kilka lat wstecz można odszukać wpisując konkretną datę
9. temperatura na grafach i w tabelach podawana jednak tylko w pełnych stopniach zamiast z dziesiętnymi
(...) Na mojej konsoli nie ma żadnych przerw w odczytach danych, ani na wykresie ani w przeglądzie tabelarycznym (zapisy idealnie co 5 minut). Ewidentnie wina leży po stronie WU.(...)
PS:
@woma - skoro Twoja stacja działa bez zarzutu w zakresie komunikacji czujniki ---> stacja bazowa - to wypada teraz sprawdzić ruch sieciowy od stacji bazowej poprzez WiFi i w górę sieci poprzez ruter. Wyeliminujesz w ten sposób awarię Twojego WiFi/stacji bazowej.
(...) na panelu nie widać ikony połączenia z WU, a jedynie z WiFi (...)
... dla ścisłości nie widać białej ikony czy zespołu zielonych słupków ?
... brak białej ikony to brak przesyłania treści generowanych przez Twoją stację bazową w górę sieci ---> problemem mogą być błędne ustawienia w panelach ustawień :
1. Setup (Date) - strefa czasowa i adres serwera
2. Setup Weather server - adres Web - ID - hasło
... objawem braku takiej ikony powinien być brak ruchu sieciowego do WU/IBM Cloud.