Temperatura w tej aparaturze jest potrzebna do prawidłowego pomiaru wiatru. Samo wskazanie dla mnie na dużej wysokości nie jest potrzebne. Jeśli dostanę to chyba umieszczę na tym samym słupie co wiatromierz WS68 i będę porównywał wskazania dla obu.
Dostałem GW1000, nie wiem czy to nowa wersja. Z zasięgiem nie ma problemu, ale nie oddalałem żadnego czujnika aż na 200 metrów. Tutaj się zastanawiam ja teraz wykorzystać ją do wysyłania pliku z bieżącymi danymi.
Tutaj jest strona mojej stacji wykonana w szablonie Meteotemplate:
http://pogodaslesin.bo.pl/Niestety przy tym sprzęcie jaki mam mogę wysyłać dane do WU i stamtąd szablon pobiera dane, ale poprzez ich aplikację ucina miejsce dziesiętne dla temperatury, jak i nie podaje informacji o dodatkowych czujnikach jak PM2.5 (akurat tym bardzo bym chciał się podzielić z innymi mieszkańcami gminy), drugi sensor od temperatury.
W szablonie jest możliwość zaciągnięcia danych przez API. Jak rozumiem w takim przypadku musiałbym wysyłać plik z danymi przez oprogramowanie jak Weather Display, WeeWx, WeatherCat czy Meteobridge, ale do tego potrzebuję czegoś w rodzaju małego terminala, własnego serwera?