Dobry wieczór.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i choć mam latek niemało, dopiero zaczynam przygodę z trochę bardziej zaawansowaną stacją meteo. Dwa tygodnie temu kupiłem Sencor SWS 12500. Jestem ze sprzętu bardzo zadowolony, mnóstwo danych, możliwość podpięcia do serwisów pogodowych, bardzo fajna i bardzo konfigurowalna stacja bazowa i dobry zasięg czujniki - stacja bazowa.
Niestety zauważyłem pewien mankament. Pewnego dzionka zaczęła migać ikona pogody. Zrozumiałem to jako alarm spadku ciśnienia. Ja tego alarmu nie aktywowałem (ikonki pod wskazaniem ciśnienia nie było). W żaden sposób nie mogłem tego migania wyłączyć. Ani alarm/snoze, ani alert, ani alarm nie zadziałał. Pomógł dopiero reset. Taka sytuacja miała miejsce parokrotnie. Zmieniałem próg zadziałania tego alarmu (3 - 10) i po włączeniu nie mogę go normalnie wyłączyć. Czy to jest przypadłość mojej stacji, czy ten typ tak ma?
Tydzień temu napisałem do
https://www.sencor.pl/kontakt-pl, ale do tej pory zero kontaktu.
Dodałem stację do Weather Underground i WeatherCloud, czy wiecie może, czy jest sposób na dodanie tej stacji do Windy?