Witam wszystkich.Od dłuższego czasu czytam opinie dotyczące stacji pogodowych i chyba tak jak większość z tych ,którzy chcą kupić pierwszą stację,wciąż trudno się zdecydować,dlatego proszę o pomoc specjalistów w tej dziedzinie.Mieszkam w bloku na parterze i jedynie na ścianie zewnętrznej mógłbym zamontować wiatromierz.Moje wymagania odnośnie stacji są następujące: data i czas, zegar sterowany sygnałem DCF, temperatura wewnętrzna, zewnętrzna, odczuwalna, wilgotność wewnętrzna i zewnętrzna, ciśnienie atmosferyczne, trend ciśnienia, wykres zmian ciśnienia, punkt rosy, fazy księżyca,opady deszczu, alarm burzowy, prognoza pogodny na najbliższe 24 godz,czujniki bezprzewodowe,oraz pasmo radiowe 868MHz.Podłączenie do komputera nie jest konieczne.Ważne jest dla mnie to ,żeby główne dane były na ekranie stacji,tak jak np.w TFA PRIMUS czy Conrad WS-0101.Szczerze mówiąc,to zastanawiałem sie nad którąś z tych stacji.Tu mam jeszcze jedno pytanie,czy jest sens kupna stacji i nie zamontowanie wiatromierza i korzystanie z pozostałych czujników.Proszę Was o porady i jeżeli to możliwe,o konkretne modele.Na stację przeznaczam około 500zł.Pozdrawiam