Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystajc z forum wyraasz zgod na uywanie cookies. Wicej informacji w regulaminie.
StacjePogody.waw.pl

Autor Wątek: problemy ze stacją ws 888  (Przeczytany 3936 razy)

Offline bieniek56

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: ws 888
problemy ze stacją ws 888
« dnia: 10 Lipca, 2013, 10:11:23 »
Poszukuję kogoś kto naprawi posiadaną przeze mnie stację Conrad ws 888. Użytkowana od marca 2008 roku. Od kilku tygodni stacja zewnętrzna nie łączy się z bazą. Na wyświetlaczu same kreski. Urządzenie nie sygnalizowało zużytej baterii. Niemniej po zdemontowaniu z dachu, na wszelki wypadek wymieniłem baterie i ponowiłem próbę jej zalogowania. Bez skutku. Będę wdzięczny za pomoc.

Forum Użytkowników Stacji Pogodowych

problemy ze stacją ws 888
« dnia: 10 Lipca, 2013, 10:11:23 »

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
Odp: problemy ze stacją ws 888
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca, 2013, 11:09:04 »
W takiej sprawie najlepiej kontaktować się z firmą CONRAD. Z pewnością poinformują Cię czy jest możliwa odpłatna naprawa i udzielą innych informacji:
www.conrad.pl

Offline bieniek56

• Cirrus
  • *
  • Otrzymał podziękowań: 0
  • Typ stacji: ws 888
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipca, 2013, 12:37:19 »
Moją pierwszą czynnością był telefon do wspomnianej firmy. Niestety nie mają własnego serwisu. Mało tego nawet nie potrafią wskazać kogokolwiek. Na pytanie co zrobią jak sprzedany przez nich towar ulegnie uszkodzeniu w okresie gwarancji dowiedziałem się, że go wymieniają. Nie chcę dalej komentować takiego podejścia do klienta.

Offline Serenator

• Cumulonimbus
  • Otrzymał podziękowań: 50
  • [VIP]
  • Typ stacji: GT-WS-03
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca, 2013, 13:36:45 »
Moją pierwszą czynnością był telefon do wspomnianej firmy. Niestety nie mają własnego serwisu. Mało tego nawet nie potrafią wskazać kogokolwiek. Na pytanie co zrobią jak sprzedany przez nich towar ulegnie uszkodzeniu w okresie gwarancji dowiedziałem się, że go wymieniają. Nie chcę dalej komentować takiego podejścia do klienta.

Dla mnie to nie nowość. Coraz mniej firm posiada własne serwisy, bo to generuje dodatkowe koszty. Wymiana towaru na nowy w okresie gwarancji, to normalna polityka i obecnie chyba każdy tak robi. Naprawa się po prostu nie opłaca. Gorzej gdy gwarancja się skończy a klient zostaje z zepsutym sprzętem. Takie teraz czasy  :(

Offline mati211p

• Nimbostratus
  • Otrzymał podziękowań: 15
    • MeteoSerwis24
  • Typ stacji: WS3600 - 11
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lipca, 2013, 15:17:00 »
1 to diagnoza problemu, a więc czy np czujnik nie łączy z bazą po burzy ulewie czy sam z siebie. W większości przypadków firma nie naprawia czujnika bo nie da się go naprawić w ponad połowie przypadków. Jeżeli uległa przerwaniu s
ścieżka to człowiek sam naprawi, ale jeżeli uszkodzony procesor w czujniku to nic nie zdziałasz bo zabezpieczony przed wodą jest i zalany, więc firma wymienia czujnik bo nowy procesor to więcej zabawy niż całą płytkę wymienić dla przykładu

Offline Parasol

• Administrator
  • Otrzymał podziękowań: 126
    • Stacje-Pogody.pl
  • Typ stacji: Netatmo, wcześniej TFA NEXUS i WS3500
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lipca, 2013, 21:07:50 »
Jeszcze może być tak, że czujnik jest sprawny a w konsoli jest uszkodzenie.
Pomóż innym, dodaj opinie o swojej stacji pogodowej na stronie Stacje-Pogody.pl
Zobacz także: https://nahulajnogi.pl | https://smartfonki.pl | https://zeroauta.pl