Ja na razie nie narzekam. Działa wszystko puki co jak należy. Osobiście kopiłem sobie zwykły dataloger bez IP. ponieważ nie mam ciśnienia na prezentacje danych w sieci. Jeżeli, masz potrzebę pokazywać swoje dane w sieci to kup IP. Szczegóły znajdziesz w instrukcji. Najlepiej mieć ruter, wtedy komp nie musi być włączony, żeby wysyłać dane w sieć.
Żebym wiedział, że oprogramowanie weatherlink jest tak strasznie biedne, to chyba jednak bym wybrał loger IP. Nastawiałem się ,że to oprogramowanie jakoś umili mi obserwację, ale tak się nie stało. Jest to porostu proste narzędzie do archiwizacji danych i przedstawienie ich w najbardziej minimalny sposób jak tylko można. Podsumowanie NoAA to tylko podsumowanie temp, wiatru i opadów. A gdzie solar, uv, ciśnienie czy nawet wilgotność powietrza.
Mam jeszcze weather display, ale ten program to jakaś kaszana jeżeli chodzi o porządek w setupie. Na pewno jest wartościowy, ale nienawidzę bałaganu i korzystanie z niego zaczęło mnie przyprawiać o ból głowy. Myślałem sobie ,że kupię weatherlink to będzie czad

a tu okazało się ,że kicha. Davis naprawdę powinien popracować nad oprogramowaniem bo dla mnie jest bardzo słabe. Dobrze, że chociaż średnią dobową temperaturę powietrza jest wstanie policzyć.
Co do konsoli.
Wszystko pięknie super. Szkoda tylko, że te ostrzeżenia co są wyświetlane na pasku potrzebują jakiś kosmicznych wartości temp. Np żeby wyświetliło się ,że jest niski poziom wind chill i trzeba się ciepło ubrać musisz prawdopodobnie osiągnąć windchill na poziomie -35C !!! U nas nigdy się to nie zapali. Użytkownik powinien mieć prawo modyfikować progi wyświetlania ostrzeżeń. Na Kanadę może i dobre są te progi, ale nie na nasze warunki. Niestety nie ma możliwości żeby ustawić sobie własne progi zadziałania komunikatów ostrzegawczych. Raz mi się zapaliło, że istnieje ryzyko stresu cieplnego. Heat index musi przekroczyć 32C. I to jest jedyny komunikat dotyczący stresu cieplnego na jaki możemy liczyć. Następny pojawi się dopiero gdy Heat index przekroczy 40C. Czyli to nie w Polsce

Szkoda ,że nie można edytować swoich wpisów na ticker tap. Wtedy konsola częściej by "mówiła" coś do użytkownika. A tak pojawiają się komunikaty tylko jak pada mocno deszcz, lub jak jest gorąco. Czasem pojawi się jeszcze ,że jest dobra pogoda na puszczanie latawców jak jest w miarę ciepło i wieje dosyć mocno. I to koniec. A szkoda bo te wiadomości są naprawdę fajne.

Uploaded with
ImageShack.usMam wersje z Fars. Super sprawa. Stacja stoi w pełnym słońcu a wskazania nie są zawyżane. Od marca jest na tyle dużo słońca, że fars obraca się 24h na dobę.
Uv zaczyna pomiar od 0,5index. Nie zobaczysz na wyświetlaczu np 0,1 czy 0.3. To samo z solarem. Pomiar zaczynamy od 5W/m2. Na początku trochę się rozczarowałem, ale teraz wogole mi to nie przeszkadza.
Stacja chodzi od grudnia nic nie wymieniałem jeszcze. Planuje dokupić czujnik wilgotności i temp gruntu.
Tanie stacje to strata kasy. Ws 3600 właśnie mi padło. Czujnik temp wysiadł. Wcześniej padła pamięć stacji. 1200zł poszło w bagno. Ale niestety tak musi być. Gdyby nie ws 3600 nigdy bym nie zainteresował się Davisem. Nawet jak Davis padnie to wiem ,że dostane części zamienne.
Polecam produkt w 100%. Niestety oprogramowanie jest słabe i nie dorównuje poziomowi stacji. Jest po prostu dostateczne podczas gdy stacja jest bardzo dobra.