Dziękuję Rychu za info.
A coś z panelem wewnętrznym? Nie ukrywam że fajnie mieć w kuchni "pod okiem" że tak powiem aktualne skondensowane dane pogodowe. No chyba że ta stacja którą proponujesz jest w stanie sparować się zarówno z oryginalną centralką jak i moim (uszkodzone wifi) panelem w tym samym czasie. No wtedy to było by super.
DuDus
HP1001 I WH2600 to w rzeczywistości ta sama technologia - dlatego napisałem. powyżej, że możesz czujniki WH24(A) (zewn) i WH25 (wewn.) stosować zamiennie między obiema stacjami. Sygnały z WH24 I WH25 obu stacji mają tają samą strukturę w obu stacjach HP1001 i WH2600.
Nawet, jeśli nie wyjmiesz z kartonu nowego WH24 i WH25, a tylko włączysz obie stacje: HP1001 i WH2600 do sieci - a stację WH2600 jako nową skonfigurujesz na smartfonie lub w komputerze w celu połączenia z WU - to obie stacje odczytają sygnały z tych samych WH24 i WH25 które już masz od HP1001. A te w kartonie będą zamiennikami dla starych.
W kuchni będziesz widział pomiary na HP1001, a na WU i dodatkowo na adresie IP stacji WH2600 również będziesz widział te same pomiary.
Różnica między obiema stacjami polega na tym, że:
1. HP1001 nie będziesz widział na WU tylko na wyświetlaczu i WiFi staje się zbędne!
2 WH2600 musi być na sztywno podłączone do rutera RJ45 bo ta stacja nie ma WiFi !
3.Kalibrację - jeśli potrzeba - przeprowadzasz na obu stacjach niezależnie ale na WU będzie widoczna kalibracja przeprowadzona tylko na adresie IP WH2600 - przeprowadza się ją w interaktywnej tabeli parametrów ba ekranie smartfona lub na PC jak pisałem powyżej.
4. HP1001 łączy się z WU przez WiFi (masz uszkodzone) a WH2600 łączy się z WU przez kabel RJ45 wpięty do rutera i dlatego funkcję przesyłu pomiarów na WU przejmuje WH2600 a HP1001 staje się "wydmuszką" pełniąc rolę tylko wyświetlacza !
Tak jak wspomniałem w poprzednim post-cie, bawię się elementami obu rodzajów stacji w różnych konfiguracjach w tej samej i w różnych (kilku) lokalizacjach.
Pytaj, jeśli czegoś nie zrozumiałeś