No udało się:) teraz stacja mi podaje ze jest 1010 hPa .. wiec skąd ja mam wiedzieć czy ono jest prawdziwe?
Możesz np dla ciekawości poobserwować moje pomiary - link pod postem a drugi pod avatarem

- ale nie możesz ich porównywać ze swoimi ponieważ nasze stacje pewnie oddalone są kilometry od siebie ... w jakiej miejscowości mieszkasz ?
Najlepiej kontrolnie porównać to z najbliższymi stacjami meteorologicznymi, lotniskowymi lub prywatnymi stacjami pogodowymi tzw PWS (jak Twoja)

Możesz np odczytać wartość pomiaru w danej chwili na pobliskim lotnisku - patrz link do mapy stacji pogodowych poniżej i asap wprowadzić u siebie.
Gdybyś miał blisko siebie położoną zaprzyjaźnioną stację meteorologiczną IMGW - a pracownik jej podałby Ci chwilową wartość cienienia względnego a Ty wprowadziłbyś ta wartość asap do swojej stacji - takie operacje jw nazywałyby się kalibracją stacji pogodowej w zakresie ciśnienia.
Możesz najbliższe Ciebie stacje znaleźć
t u t a j Kółeczko to symbol stacji pogodowej - kliknij na nie - a tam zobaczysz nie tylko ciśnienie ale i inne parametry pogodowe.