(...) Co do ciśnienia to po włączeniu stacji to ona pokaże mi sama ciśnienie bezwzgledne?
Tak wynika z instrukcji str 8 załączona powyżej - chociaż nie jest to napisane na wprost.
Opisane jest to w podtytule:
Ustawianie parametrów ciśnienia podczas pierwszego uruchomienoa stacji.
Są tam podpunkty od 1 do 4:
* ppunkt
1 - wybierz jednostkę ciśnienia
* ppunkt
3 -
wprowadź wys. npmCiśnienie bezwzględne stacja będzie mierzyła i prezentowała na tej samej zasadzie jak temperaturę czy predkość wiatru. Ale, że ciśnienie podawane jest w "dwóch wymiarach" ABS i REL - to w tym przypadku musisz wykonać pewien zasób pracy - czego nie musisz robić dla pomiaru parametrów wiatru.
Jeżeli tego nie zrobisz to nic się nie stanie - a stacja będzie pokazywała Ci nieprawdziwe/prypadkowe wartości ciśnienia względnego (REL). Pamiętaj, że jeżeli zmienisz wysokość ustawienia czujnika który mierzy ciśnienie (np z parteru na IIp w domu) - to czynność z przeliczeniem ciśnienia względnego - z wpisaniem do konsoli - musisz powtórzyć. A to dlatego, że jest ono mocno zależne od wysokości npm - a tą wprowadzasz do przelicznika. Temperatura w przeliczniku zewnętrzna - nie wewnętrzna
(...) Wowczas to cisnienie,temerature oraz npm wprowadzam do przelicznika ktory pokaze mi cisnienie wzgledne?
Tak, ale dopiero gdy wykonasz czynności jak napisałem powyżej w szczególności pkt 1 i 3 i dopiero teraz przechodzisz do czynnosci w podtytule:
Ustawienie ciśnienia na poziomie morza - czyli ciśnienia względnego - i tutaj trzeba wpisać uzyskaną z przelicznika wartość ciśnienia względnego jak ppunkt 3... tego podtytułu.
... masz to opisane na str 8 instrukcji