HI
Zarejestrowałem wczoraj na swoim koncie WU drugie urządzenie (fizycznie to ta sama stacja), wprowadziłem do HP nowe parametry, i problem jest ten sam. Po kilku godzinach przestała raportować do WU (IMICHA3). Poza tym nie widać mojej stacji w widgecie WU na androida (nawet gdy jest widoczna w przeglądarce)
Zastanawiam się czy problemem nie może być przypadkiem konfiguracja mojej sieci WiFi. Otóż są dwa routery WiFi (parter i strych) aby objąć cały dom. Oba mają ten sam SSID, ale działają na różnych kanałach (przypisane na stałe), 1 i 13. Aby od razu wyjaśnić sprawę (bo zapewne zaraz pojawią się uwagi) żaden z tych routerów nie robi za DHCP. Do tego mam w sieci odrębny mocny router przewodowy z którym przewodowo są połączone oba wcześniej opisane routery WiFi. Może HP w pewnej chwili próbuje się przełączyć między routerami i wtedy powstaje problem?
Spróbuję może jednak zmienić soft na 2.2.9 lub 2.2.7 jak sugerował Rychu_Świbno. Tylko skąd ściągnąć prawidłowy soft? Bardzo proszę o jakiś link, najchętniej również z działającą aplikacją EasyWeather.
DuDuS