HI
Znalazłem przyczynę zrywania połączenia z WU (pomimo [jak wcześniej opisywałem] nieprzerwanego zapisywania przez stację danych pogodowych w pamięci wewnętrznej oraz stałego doskonałej jakości połączenia z z internetem przez WiFi)
W życiu bym nie wpadł na to, i wy zapewne też! Ale coś mnie tchnęło, i wyłączyłem synchronizację z serwerem czasu 0.openwrt.pool.ntp.org (korzystam z niego na wszystkich routerach). I nagle stacja jest od kilku dni cały czas połączona z WU! U mnie są częste wyłączenia prądu i włączyłem synchronizację aby stacja po każdym restarcie miała na 100% dobry czas.
Najdziwniejsze to to, że na poprzedniej stacji (z Conrada) miałem ustawioną tą synchronizację, i nie było problemów. Na początku w nowej stacji (od Griszka77) też miałem ustawioną, i działało. Problemy pojawiły się dopiero po zmianach na WU. Ja myślę że jest jakiś konflikt między zegarem stacji, serwerem NTP i WU. Ale o co może chodzić?
Tak czy siak, jak wyłączyłem synchronizacje to połączenie z WU jest OK, ale dane są jednak cały czas zapisywane w nierównomiernych odstępach czasu. Raporty są na WU zazwyczaj co 1-2 minuty i co 18 (naprzemiennie). Czy to nie problem zegara stacji? Chociaż czas wyświetla prawidłowo!
I co wy na to?
DuDuS