ja mam tą stacje już prawie rok... zamontowałem na dachu 4ro piętrowego bloku, ma to swoje minusy ale działa...
śmiesznie bo sąsiadka z dołu nagminnie ma otwarte okno od kuchni i trochę mi temperaturę przekłamuje na "+" czasem (jakieś 2-4 st) ;p komunikacja bez zakłóceń (nie to co 433Mhz), 10 piętrowce osłabiają pomiar wiatru ale w końcu to miasto i osiedle...
jakbyś kupił wymień od razu aku w czujniku deszczu na 2000 - 2600 mAh - w naszej szer. geogr. jest zbyt mało słońca i nie doładowywuje po paru pochmurnych dniach... po wymianie jest prawie bez zarzutu,,, Ja kupiłem 2 komplety, jeden wymieniłem na wiosnę (kilka razy w lato sie wyłączał - pochmurne dni, potem bez problemu)... a niedawno profilaktycznie dałem nowe naładowane na zimę... poza tym reszta na "energizerach maximum" i działa...
łączność z kompem jest przez bezprzewodowo przez nadajnik usb do kompa... wydaje mi się że wtedy stacja bardziej prądu zżera żeby wysyłać dane do kompa... - ja ściągam dane raz na m-c lub dwa tylko z ciekawości co było...
jak dla mnie w tej cenie jest super, i na działkę bym kupił drugą taką samą...
no chyba, ze masz sponsora to po tej jest tylko davis (mi osobiście centralka się nie podoba, bo taka mało czytelna) ale masz juz pro pomiar itp...