Prawdopodobnie akku (wylane). Jak zamówiłem zamiennik do swojej stacji (oryginał padł prawdopodobnie przez cudowną cynę NoPb) to przyszedł w pudełku z cienkiej tekturki. W rezultacie połamana jedną czasza. Pozwoliłem sobie zajrzeć do środka i jeden akumulatorek okazał się wylany. Reklamacja przeszła.
z tego zo napisał kolega
Dextero rozumiem, że rozłącza tylko w nocy a rano sygnał jest z powrotem? - jeżeli tak to aku nie powinny wylać
Ja od zakupu nie miałem żadnego problemu z wiatromierzem... Albo były nie doładowane (ja swoje najpierw "ładowałem/naświetlałem" przez kilka dni)... Albo faktycznie przysłali CI jakiegoś "leżaka" magazynowego ze starymi aku i dlatego...
Jeżeli w serwisie wymienią czujnik na nowy(nowy) to problem powinien zniknąć chyba, że ustawisz go od północnej strony i panel solarny będzie w cieniu
Stało się tak raz czy co noc się rozłącza? Mi tylko do tej pory raz się rozłączyło, właśnie około 2 w nocy, ale po zresetowaniu głównej stacji ruszyło. Tak, wiem mam inną stację, ale tak kombinuję tylko.
Raz tak miałem jak były mrozy, po resecie (wyjęcie baterii z czujnika termo/higro) wszystkie czujniki znowu widoczne aż do teraz
czekamy na info po serwisie