(...) Korzystałem ponad rok z HP1001 od Conrad, ale niestety uległa uszkodzeniu (nie działa ładowanie akumulatorów).
(...) Zapłaciłem za nią wtedy ponad 1000 zł.
(...) Conrad (...) uznał reklamacje
(...) proponuje zwrot gotówki lub inne urządzenie (...)
Ja byłem prawdę powiedziawszy bardzo zadowolony z HP1001 (...)
Proszę o poradę co wybrać? A może coś zupełnie innego? (...)
Brak ładowania akumulatorów to nie jest taki problem - niektórzy userzy w miejsce aku wkładają do WH24 baterie.
Problemu nie byłoby gdyby Conrad miał jeszcze w ofercie czujnik (panel zewnętrzny) WH24 - zakup takiego to ok. 500 pln i po problemie.
Ma jednak w ofercie stację WH2600 za 619 pln. Ta stacja ma czujnik WH24. HP1001 ma WH24A. WH24 jest całkowicie kompatybilny z HP1001---> czyli HP1001 może korzystać z WH24A i WH24. Ponadto WH2600 ma czujnik wewn. WH25 i jest on również kompatybilny z HP1001 - czyli zamienny z WH25A.
Dlatego, skoro tak zżyłeś się z HP1001 to sugeruję takie rozwiązanie - ponegocjować z Conradem aby:
* oddali HP1001 za ponad 1001 pln
* dołożyli stację WH2600 za 619 pln
* Conrad jest do przodu 400 pln wiec nie powinno byc problemu
* zrzekasz się praw do gwarancji i ew. wymiany lub zwrotu w przyszłości HP1001.
Co uzyskujesz w ten sposób ?
* masz dwie stacje ---> niezależne - konsola HP100 bowiem jest nadal sprawna i "przytuli" do siebie każdy inny egz. WH24/24A i WH25/25A

* dwa czujniki wewn. WH25 i WH25A - kompatybilne ze sobą - możesz je rozłożyć w różnych miejscach
* jeden czujnik ze sprawnym ładowaniem WH24 - zastępujesz nim ten uszkodzony
* jeden czujnik z ew. zastosowaniem baterii w miejsce aku. - możesz go umieścić w alternatywnym dostępnym miejscu aby łatwo było wymienić baterie
* masz stację WH2600 która nadal podlega serwisowaniu w ramach gwarancji przez 24 mce - czyli wymiana lub zwrot gotówki.
PS: korzystam od długiego czasu z obu stacji HP1001 i WH2600 jednocześnie - patrz stopka mojego posta - zamieniam czujniki jak opisałem powyżej w sposób dowolny, w zależności od potrzeb w tym na czas serwisowania stacji - i jestem zadowolony z takiego rozwiązania. Podmieniam je przemieszczając fizycznie lub np bez przemieszczenia - tylko poprzez manipulację sposobem włączania stacji tak aby logowały się do tych czujników do których ja chcę a nie stacje

Warto spróbować takiego rozwiązania - przecież będzie ono bezkosztowe.
Dużo pisaniny - ale może skorzystasz z takiego niestandardowego rozwiązania - i nadal bedziesz miał swoją HP1001.