Wracam do tematu zegarów w cumulusie 1.9 szablon weather by you. Pobrałem https://github.com/mcrossley/SteelSeries-Weather-Gauges/archive/master.zip, spolszczenia również, jednak nie wiem czy mam nadpisywać pliki czyli stare usuwać na nowe? Który folder wysłąc na ftp : exttras, weather_server , web_server ?
Bez instrukcji ciężko.
1. cała zawartość katalogu web_serwer zapisz na poziomie root twojego serwera (tam gdzie zapisywane są strony internetowe Cumulusa index.htm itd.)
2. cała zawartość katalogu weather_serwer -> Cumulus (skoro uzywasz Cumulusa) zapisz w katalogu web Twojej instalacji Cumulusa (tam gdzie indexT.htm itd)
Teraz trzeba namówić Cumulusa, zeby odczytywał plik realtimegaugesT.txt z lokalnego katalogu web i przerabiał go na plik z danymi realtimegauges.txt (bez "T") z którego dane czytają zegary
Wchodzisz więc w Configuration -> Internet -> Files (2 zakładka) i w oknie
local filenames wpisujesz ścieżkę do pliku realtimegaugesT.txt na Twoim komputerze coś w rodzaju
C:\Cumulus\web\realtimegaugesT.txtA w oknie Remote filenames adres względny (bo głowny podałeś przecież już kiedyś) do pliku który Cumulus ma utworzyć i umieścić na _root Twojej strony.
może to być - jeśli dostawca internetu nie wymusza umieszczania zawartości strony z specjalnym folderze po prostu nazwa pliku
realtimegauges.txtalbo, często piblic_html/realtimegauges.txt
Ważne, żeby stworzony przez Twego Cumulusa plik realtimegauges.txt znajdował się w tym samym katalogu co plik strony gauges-ss-basic.htm (czy jak ją sobie nazwiesz - tej z katalogu web_serwer) bo inaczej nie zobaczysz niczego.
Jeśli coś nie działa to:
1. sprawdź czy wszystkie pliki i katalogi są we właściwych miejscach
2. czy zmieniłeś nazwę z realtimegaugesT.txt na realtimegauges.txt
3. czy w pliku realtimegauges.txt są dane o pogodzie (wystarczy go otworzyć w notatniku)
Czy na serwerze w katalogu strony masz wszystko, co niezbedne, czyli:
[k] css
[k] fonts
[k] images
[k] scripts
gauges-ss-basic.htm
realtimegauges.txt
Musi pójść.