Pierwszy link działa , zle kliknąłem:))
Jesli była by trefna , szalała by również w "miejscu referencyjnym"
Widze wykresy , które odesłałeś. Faktycznie nie sa złe. Niestety u mnie nie wyglądało to tak pięknie...Jak patrzyłem na moją PWS na WU to az sie czerwieniłem, bo mało która Netatmo mi dorównywała

) Dla mnie niestety ta stacja nie spełnia moich oczekiwań. Nie bedę juz powtarzał dlaczego. Napisałem wczesniej. A szkoda bo kilka rzeczy zrobione rozsądniej uczyniło by z niej naprawde wysmienity produkt... Chociażby lotka wiatrowskazu itd
@karasek
Tak, sami sie decydowalismy, ja niestety tylko na podstawie info z netu głównie z tego forum. A to za mało by podjąć dobrą decyzję. Zabrakło doświadczenia. Logika i wiedza netowa mówiły: nie dla wszystkich czujników razem , a kusiły zalety, które w rzeczywistosci sa mało istotne dla pomiarów ...
Tak, wiem , ze Vue to ta sama filozofia , jednak wydaje sie ze pewne elementy sa rozsądniejsze. Dlatego w tej samej klasie cenowej zdecydowanie lepiej kupić Vue. Co nie oznacza , ze dziś bym ja kupił.
Po prostu - jesli ma to być amatorska ale z prawdziwego zdarzenia stacja to czujniki muszą byc osobno i umieszczone w najdogodniejszych dla nich miejscach. To oczywiste i zgodne z zasadami . Uważam ze nie ma co z tym dyskutować jesli chcemy zblizac sie do ideału.
I na koniec, bez urazy, ale ta stacja jest tandetna - popatrz na zdjecie, które zrobiłem lotce wiatrowskazu - co tu pisac - poprostu popatrz. Czy nie mogła być zastosowana fabrycznie ta wieksza? Zupełnie inna klasa pomiaru.