Na oficjalnej mapie WU u mnie nadal działa funkcja podglądu nazwy ikony stacji.Nie ma wykresu, ale działa.(...)
... uściślijmy ...
Na "oficjalnej" mapie WU - czyli
tej_kliknij po naprowadzeniu kursora "rączki" (bez kliknięcia) na ikonę stacji nie pojawia się nazwa stacji. Nazwa stacji wraz z ID i z tabelką pojawia się dopiero po kliknięciu na ikonę stacji. Gdy pojawi się tabelka z ID, wykresy pojawią się gdy ustawisz w tabelce opcję "Graph" zamiast domyślnie "Current". Aktualnie widoczny wykres zależy od rodzaju ustawionej ikony na mapie (opady, temp...itp)
Natomiast na "mojej"

mapie stacji czyli
pokazanej powyżej_kliknij nazwy stacji pojawiają sie już
po muśnięciu kursorem ("rączką") ikony stacji. Po kliknięciu pojawia się tabelka z ID stacji i wykresem - bez konieczności zmian ustawień aby zobaczyć wykresy.
Sprawdzałem jak to działa na czterech przeglądarkach : IE, EDGE, FireFox i Chrom - na każdej działa identycznie

tak jak opisałem powyżej.
Dlatego "moja"

mapka jest wygodna w szybkim rozpoznawaniu nazwy stacji bez klikania w ikony stacji i zaglądania w głąb. Tak niegdyś funkcjonowało to w tzw "oficjalnej" mapie WU stacji przed przejęciem WU przez Amazona

(...) Nie wiem czy zauważyłeś ale na Twojej stacji IPOMORSK23 jest już ponad 18000 odwiedzeń w tym miesiącu. Czyżby kontrwywiad lub inne służby zainteresowały się Twoją stacją?
Znam temat. Za dobę przybywa ponad 5000 wejść. Do 20. września przyrosty były normalne a od 21-go zaczyna przybywać wlaśnie o te 5000 za dobę.
Moja stacja została zarekomendowana do śledzenia pogody w czasie Zlotu ZHP (sierpień'18) który odbywał się w Gdańsku niedaleko mojej stacji. Na zlocie było ponad 15 tys. skautów i osób zabezpieczenia logistycznego. W tym okresie właśnie zaczęły się takie przyrosty wejść.
Dwa, trzy dni po zakończeniu Zlotu wejścia wygasały aż do powrotu do normalnych.
Dlaczego teraz występują takie przyrosty wejść nie wiem - może to robota "Rusków" bo obwód Kaliningradzki rzut kamieniem ode mnie

Druga moja-bliźniacza do HP1001 - stacja IGDASK27 (WH2600) - patrz stopka postu - nie cieszy się takim zainteresowaniem chociaz nadaje tuż obok tej z 5000-nymi przyrostami wejść